Hör gärna av dig :

Tobii

Vi i familjen har en långsiktig strategi i Tobii och vi har under en längre tid köpt på oss aktier i detta bolag. Då vi är långsiktiga så kör vi enligt principen “By And Hold”. Det vill säg att vi köper på oss aktier och behåller dom långsiktigt.

Tobii har fått en bra start på året med försäljningsökningar inom samtliga affärsområden. Sammantaget ökade försäljningen med 34 procent, och 20 procent valutajusterat, jämfört med första kvartalet 2018. Försäljningen växte även sekventiellt trots ett starkt fjärde kvartal 2018. Rörelsemarginalen inom Tobii Pro var dessutom höga 20 procent även i detta kvartal. Fortsatta inbrytningar inom nya segment och marknader samt en utplaning av rörelsekostnaderna gör att jag ser positivt på fortsättningen av året.

I samband med teknikmässan CES i januari presenterade Tobii sin nya eyetracking plattform IS5 och Dell lanserade speldatorn Alienware Area 51-m som första produkt med IS5 integrerad.

IS5

 

Tobii offentliggjorde i Januari ett avtal med HTC angående leverans av eyetracking teknologi för VR-headsetet HTC Vive Pro Eye.

 

HTC VR-headset

 

I nedanstående graf kan vi se att vi ligger på en nivå vid ca. 36,00 och detta efter Tobiis senaste rapport.

Om vi får ett utbrott från zonen omkring 36,00 med bra volym är det i våra ögon positivt för vidare uppgång.

 

Tobii graf

 

Volymbalansen är på väg att vända upp enligt nedanstående bild och detta är positivt.

 

Volymbalans graf

 

Vi möter motstånd på ovansidan som vi skall vara uppmärksamma på och vid dessa zoner kan vi räkna med att kursen rekylerar och återhämtar sig. För varje nivå som tas ut på ovansidan, samtidigt som vi får högre toppar och högre bottnar, så visar detta på en trendvändning. Varje motstånd som tas ut blir till ett stöd på nedsidan. Se bild nedan.

 

Tobii graf

 

Sammanfattningsvis så tycker vi att Tobii är ett självklart bolag i vår långsiktiga portfölj och By And Hold strategin fortsätter vi med. Tobii är även en stark kandidat till att bli uppköpt av större kandidater som t ex. Microsoft i framtiden. Detta gör bolaget extra intressant.

Detta inlägg skall inte ses som en köp eller sälj rekommendation. Vänligen se vår disclaimer för vidare information.

 

Disclaimer
30 maj, 2019

0 svar på "Tobii"

Lämna ett Meddelande

Din e-postadress kommer inte publiceras.

X