Vem lär våra barn om ekonomi?

VVarför lär sig våra barn inget om investeringar i skolan?

Vill inte Sverige (staten) att våra barn som är vår fram d, skall lära sig något om investeringar i skolan. Jag menar att det är delvis därför folk har låga pensioner.
Det räcker inte med att föräldrar enbart ger en klapp på axeln och säger att man får lön för mödan. Man måste veta vad man skall göra med lönen.

Fråga en person som gått ut grundskolan vad moms är. En del vet inte ens  att man måste betala skatt på den lön man får för utört arbete. Jag menar att det Svenska skolsystemet har inga lärare som är tillräckligt kvalificerade för att lära våra barn om grundläggande ekonomi och investeringar som långsiktigt kan göra en rik. Staten låter inte investeringar vara en del av läroplanen och den Svenska skolan lär faktiskt inte våra barn tillräckligt för skapa en tryggare framtid.

Om man inte lär sig om ekonomi så är sannolikheten stor att man förblir fattig. Se på idrottsmän som lyckats inom sport och tjänat flera miljoner. När dom slutar att utöva deras sport, så vet dom inte hur man förvaltar kapitalet och ca 65% av dom blir fattiga igen efter 5 år.
Vi kan enbart dra slutsatsen att staten anser att personer som lyckats skapa ekonomisk framgång blir svårare att kontrollera och staten lär våra barn att pengar saknar betydelse. Helt ärligt. Varför går våra barn i skolan och lär sig en massa skit varje dag som överhuvudtaget inte förbereder dom för livet som det är idag.

System är förlegat och andra spelregler gäller på marknaden idag. Nu menar jag inte att vi skall berätta för barnen att dom kan skolka från skolan. Men tänk själv. Skolan är endast förberedande för att du skall få ett jobb och betala skatt. Köp hus. Konsumera. Köp en bil. Köp två bilar. Mer utbildning. Högre lön. Mer skatt!!! Mer finansiell stress, för att en dag få sparken utan trygghet. Därför menar jag att skolan är korrupt och vi som vuxna måste själva ta ansvar för att utbilda våra barn inom ekonomi.

Motivationen att lyckas ekonomiskt saknas. Var finns inspirationen? Varför lyfts inte personer som Warren Buffett fram som inspirationskälla? Vad är fel med att vara entreprenör? Varför måste man vara anställd?

Varför måste man hela den lyckas i skolan? Varför får man inte misslyckas? Jag menar att man måste misslyckas ibland för att kunna lära. Lär man sig misslyckas med investeringar och vilka risker det medför? Svar, NEJ!

Jag har själv prövat att nå absoluta rock bottom för att inse att det är en stabil grund att bygga på. Ge aldrig upp! Följ dina ekonomiska drömmar. Låt inte staten kontrollera dig genom att intala dig att du skall förbli fattig. Vi måste lära våra barn om vad investeringar handlar om och vad ränta på ränta innebär. Vi måste även förklara att ränta på ränta inte enbart gäller investeringar utan även kreditkort.

Ränta På Ränta

Lär barnen om investeringar i Investmentbolag och utdelningsbolag. Lär att långsiktighet och disciplinerat sparande är i längden lönsamt.

Vi behöver er unga talanger. Låt er inte kontrolleras. Låt era drömmar bli verklighet. Va inte rädd för att misslyckas. Våga ta chanser!
Sätt upp ekonomiska mål. Inte bara långsiktiga. Sätt även upp ekonomiska mål som är mer kortsiktiga och sätt även upp dagliga mål. Våga vara disciplinerad.

Du kommer att lyckas!!