Tobii

Vi i familjen har en långsiktig strategi i Tobii och vi har under en längre d köpt på oss ak er i detta bolag. Då vi är långsiktiga så kör vi enligt principen “By And Hold”. Det vill säg att vi köper på oss ak er och behåller dom långsiktigt.

Tobii har fått en bra start på året med försäljningsökningar inom samtliga affärsområden. Sammantaget ökade försäljningen med 34 procent, och 20 procent valutajusterat, jämfört med första kvartalet 2018. Försäljningen växte även sekventiellt trots ett starkt fjärde kvartal 2018. Rörelsemarginalen inom Tobii Pro var dessutom höga 20 procent även i detta kvartal. Fortsatta inbrytningar inom nya segment och marknader samt en utplaning av rörelsekostnaderna gör att jag ser positivt på fortsättningen av året. I samband med teknikmässan CES i januari presenterade Tobii sin nya eyetracking
plattform IS5 och Dell lanserade speldatorn Alienware Area 51-m som första produkt med IS5 integrerad.

Tobii offentliggjorde i Januari 2020 ett avtal med HTC angående leverans av eyetracking teknologi för VR-headsetet HTC Vive Pro Eye.

Sammanfattningsvis så tycker vi att Tobii är ett självklart bolag i vår långsiktiga portfölj och By And Hold strategin fortsätter vi med. Tobii är även en stark kandidat till att bli uppköpt av större kandidater som t ex. Microsoft i fram den. Detta gör bolaget extra intressant.
Detta inlägg skall inte ses som en köp eller sälj rekommendation. Vänligen se vår disclaimer för vidare information.